Tocanita din cotlet de porc cu ghebe

de Rocsi in Porc, 27 Oct 2014 | 5654 vizualizari

 

Nimic mai simplu, mai bun si mai gustos! Va poftesc la tocanita astazi!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cotlet de porc dezosat
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 250 gr ghebe fierte
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita boia de ardei iute
  • 2 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din cotlet de porc cu ghebe:

Spalam cotletul, il tamponam cu un servetel si il taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa si o tocam.
Ardeiul galben si kapia il facem cubulete, ghebele le taiem bucatele mici.
Incingem uleiul intr-o cratita.
Punem carnea, o rumenim putin, adaugam ceapa, ardeiul galben, kapia si le innabusim 2-3 minute.

Incorporam ghebele, apoi turnam apa cat sa acoperim carnea.
Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei iute, punem un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Dupa un timp incercam carnea sa fie bine patrunsa si cand este gata, zeama scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si usturoiul curatat si pisat.

Mai dam 2-3 clocote si tragem cratita de pe foc.
Deasupra presaram patrunjel verde, tocat marunt.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din cotlet de porc cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

30.10.2014, 21:40

Daniela multumesc

Rocsi 1

30.10.2014, 21:41

Mirela multumesc

Rocsi 1

30.10.2014, 21:41

Pup Anca

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu legume la cuptor